El setè segell


    1 Quan l’Anyell va obrir el setè segell, es va fer silenci al cel durant una mitja hora.

Les set trompetes (8,2-14,5)

Visió preparatòria


    2 Després vaig veure que els set àngels que estan drets davant de Déu rebien set trompetes.
    3 Llavors va venir un altre àngel amb un encenser d’or i es va posar vora l’altar. Li donaren perfums d’encens a mans plenes, perquè els oferís, amb les pregàries de tot el poble sant, a l’altar d’or que hi ha davant el tron. 4 I el fum de l’encens, junt amb les pregàries del poble sant, va pujar de mans de l’àngel fins a la presència de Déu. 5 Després l’àngel va omplir l’encenser amb foc de l’altar i l’abocà a la terra, i van esclatar-hi tronades, veus, llamps i un terratrèmol.

Les quatre primeres trompetes


    6 Aleshores els set àngels que tenien les set trompetes van preparar-se per a tocar.
    7 Va tocar el primer, i foren abocats a la terra una pedregada i un foc barrejats amb sang. La tercera part de la terra, la tercera part dels arbres i tota l’herba van quedar abrusats.
    8 Va tocar el segon àngel, i fou abocada al mar una mena de gran muntanya, roent de foc. Una tercera part del mar es va tornar sang; 9 la tercera part dels animals que hi viuen va morir i la tercera part de les naus va ser destruïda.
    10 Va tocar el tercer àngel, i un astre gegantí, encès com una torxa, caigué del cel sobre la tercera part dels rius i de les fonts d’aigua. 11 El nom de l’astre és Absenta, i la tercera part de les aigües es va convertir en absenta, i molta gent va morir per culpa de l’aigua que s’havia tornat amarga.
    12 Va tocar el quart àngel, i la foscor colpí la tercera part del sol, la tercera part de la lluna i la tercera part de les estrelles. Tant el dia com la nit perderen així un terç de la seva llum.
    13 En plena visió, vaig sentir el batec d’una àguila que volava altíssima pel cel i que proclamava amb veu forta:
—Ai, ai, ai dels habitants de la terra pels últims tocs de trompeta que els tres àngels estan a punt de fer!